Calea Rahovei 147-153, Palatul Bragadiru, Spatiul &, Sector 5, Bucuresti
+40 769 771 991

SBC2018 – ANDRA`S JOURNAL 5.0 and the Last One

Nuu stiu cum a trecut timpul atat de repede, dar iata-ne ajunsi in penultima zi de tabara. Este cea mai plina zi de pana acum si se simte atmosfera tensionata inca de la micul dejun: adrenalina la maximum inabusa putin emotiile participantilor, care fac pregatirile de ultima suta de metri pentru concursul intre echipe din aceasta tabara. Anul acesta se schimba putin regulile jocului, iar proba de flair este inlocuita in program, cu Summer Flair Comp, o competitie deschisa oricarui doritor din tabara, care se ridica la asteptarile adversarilor veniti din Ucraina, Rusia si Bulgaria, dar si altor barmani dinafara taberei.

andreibratucu-15

Pana atunci insa, am intrat in febra competitiei inaintea profesionistilor in flair, la Summer Team Comp. Fiecare echipa trebuia sa selecteze cate un membru al echipei pentru proba de speed opening (deschiderea a 5 sticle de Heineken intr-un timp cat mai scurt, cronometrat), unul care sa prepare un drink cu J&B, avand in acelasi timp cateva miscari de craft. Restul echipei avea misiunea sa prepare si sa prezinte impreuna o bautura originala, inspirata din frumoasa zona in care ne-am petrecut o saptamana impreuna, avand la dispozitie doar ingredientele puse la dispozitie de echipa Exquisite, sau ce si-au putut procura pe cont propriu pe durata taberei. Toate aceste probe s-au desfasurat sub atenta supraveghere a juriului format din Marius Gogoasa, Adrian Caradeanu, Ionut Ivanov si Luca Valentin, dar si a privirilor admirative ale oaspetilor Sunset Resort.

 

andreibratucu-23andreibratucu-26andreibratucu-30andreibratucu-33andreibratucu-36andreibratucu-38

 

Concurentii si-au luat in serios misiunea si au creat un show pe cinste, in care au expus noi skill-uri castigate in tabara, creativitate, lucru in echipa si nu in ultimul rand, multa pasiune pentru bartending. Fie ca au ales sa foloseasca Captain Morgan, Zolmyr, Tanqueray gin, Smirnoff Black, sau vreo alta baza alcoolica, participantii au incercat combinatii cat mai suprinzatoare, pentru a puncta cat mai bine pe impatcul fiziologic asupra juriului, fiind atenti totodata sa respecte tematica si sa aiba o poveste care sa se plieze bine pe bautura lor originala.

Clasamentul format pe baza punctajului adunat pe parcursul saptamanii, putea fi rasturnat total in doar cateva minute, insa juriul a tinut pentru ei orice informatie, tinandu-ne in suspans pana finalul serii (de ce sa traiasca in suspans doar concurentii de la flair, nu? :))  )

Dupa o pauza binemeritata pe marginea piscinei sau pe plaja, am intrat in atmosfera de competitie alaturi de colegii nostri flair bartenderi. Am amenajat o scena in centrul atentiei, pentru ca toata lumea sa se poata bucura de show, ne-am asigurat ca toti concurentii au tot ce au nevoie pentru a incepe.

Cu fiecare concurent care aparea pe scena, parca entuziasmul tuturor crestea. Crestea si numarul de oameni din public, antrenati de MC-ul serii Ionut. La masa juriului au ramas insa Vali Adi si cu Marius, iar calificarile au trecut cat ai zice flair. Cu aceasta ocazie felicitam participantii taberei care ne-au reprezentat frumos in competitie – Narcis, Daniel, Piciu si Vladone, care a si intrat in finala de 6!

In timp ce barmanii nostri luau cina sau se bucurau de un Red Bull, un Pepsi, ceva racoritor, pe scena se inmulteau emotiile, stropii de sudoare, adrenalina si de ce nu, presiunea a sute de ochi atintiti asupra concurentilor si premiilor ce asteptau sa fie revendicate.

Dupa ce timpul alocat pentru jurizare s-a sfarsit, s-a anuntat castigatorul Eugene Sokolov care a zguduit scena cu miscarile lui spectaculoase (si nici nu e un tip foarte mare) dupa care a venit momentul sa se anunte si castigatorii Summer Team Comp……………………Echipa Heineken Verde condusa de capitanul Claudiu Vacarus!

 

andreibratucu-45andreibratucu-91andreibratucu-134andreibratucu-160andreibratucu-165

 

Este acel moment al blogului in care se cuvine sa transmit niste multumiri din partea echipei Exquisite, catre prietenii si sponsorii Taberei anuale Summer Bartenders Camp, care ne-au facut experienta mai frumoasa : The Bars Italy, -pentru frumoasele truse complete de bar pentru cei 4 participanti VIP, cat si trusele de flair pe care le-am primit cu totii- Pepsi, Red Bull, J&B, Zolmyr, Aqua Carpatica, Illy si Monin!! Va multumim, cu zambetele barmanilor ca dovada ca din nou am facut impreuna o treaba buna!

 

andreibratucu-169

andreibratucu-172

andreibratucu-175

 

Dupa petrecerea pe plaja de final, marca SBC, am constientizat cu o urma de tristete ca intradevar tabara se aproprie de final. Asa ca a doua zi (DAY 6) fiecare a profitat cum a stiut mai bine de o jumatate de zi libera, dupa care ne-am imbarcat in autocar cu destinatia : Amphora Vama Veche! Desigur, nu sunt multe de spus despre noaptea alba in vama, dar ne amintim cu siguranta ca am fost primiti cu multa ospitalilate de colegii nostri de la Amphora, ne-am simtit bine, am dansat, am facut un mic battle de flair si cine stie ce amintiri am mai creat pentru oamenii de langa noi….ale noastre sunt in ceata :)) !!!! Incurajam consumul responsabil de alcool, in orice context !!!!

 

 

andreibratucu-49

 

PS. Cam asta a fost tabara de anul acesta….multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca randurile astea si cele din articolele anterioare (cine nu a apucat, legaseste pe barsolutions.ro ), sper ca la anul sa scriu si despre voi!

Andra, out.

Lăsați un comentariu