Calea Rahovei 147-153, Palatul Bragadiru, Spatiul &, Sector 5, Bucuresti
+40 769 771 991

ANGELS die HARD! -2-

buuun!!! 2001 ..Bucharest Marriott Grand hotel (inca nu primise titulatura JW)!!! MG (eu) barman/shift leader Pavilion Lounge (barul din Lobby ..langa receptie).

Se apropia petrecerea! Impreuna cu baietii /barmanii din Champions pregatisem un MegaShooow!!! Flair ..sutane de calugari pe noi ..muzica speciala si Foc!!! mult Foc!!! pe bar ..sticle ..suflam (nici nu mai stiu cu ce faceam noi asta atunci ..cred ca era alcool 85 grade). Aveam insa o problema! ..Marriott frate!!! Nu te joci! ..semnasem o hartie la ResurseUmane, ca nu flambam bauturi (decat pe proprie raspundere) si in nici un caz, nu puteam mentiona de ceea ce aveam noi in plan. Insa toti din hotel (colegii dar mai ales Oaspetii) stiau ca barmanii pregatesc ceva tare, de Halloween! ..da ..era pe sfarsit de Octombrie! Pregateam petrecerea de Halloween!!!

Si e ceva cu focul ..asociat cu momentele de sarbatoare! E in ADN!!! E de la HomoSapiens incoace! Ramane totusi, cea mai mare descoperire a speciei!

Am mers la Karolina! Director Restaurante! Tipa! Expat ..scolita prin Londra! ..Ea m-a angajat ..ea m-a sustinut in cariera! Mentor!

M-a ascultat calma, dar cu entuziasm si a spus (traduc): „sigur Marius ..facem asta! dam foc la bar!” ?!!! …

Stiti cum a iesit?! Evident, dupa ce Karolina a chemat o echipa de pompieri, care ne-a facut instructaj, in parcare ..extinctoare ..incediu controlat de ei/ stins de noi! Test pe norme de siguranta ..o gelatina speciala pe bar (doar blatul de marmura) care nu se intinde/scoate fum (aveam sprinkle-re peste tot) ..2 colegi in exteriorul barului; Oaspetii la 1,5 m distanta de blat; un barback cu extinctor si carpe umede in bar!!!

Iar noi ne gandeam! ..cine dracu ne-a pus sa ne imbracam in Calugari?? De ce nu ne-am facut Pompieri?!!! ..cel putin eram din acelasi film!! ?

A iesit totul bine ..mai tarziu am primit felicitari de la oamenii care veneau des pe acolo „Marius ..super-faina petrecerea ..si show-ul cu Calugari si Pompieri!!! Barul in flacari!!Tare ideea!!!”  Oricum, am ramas in mintea lor ..in Top am stat pana in anul urmator ..pana la 8 Martie! Atunci au venit cei de la Flamingo Boys! Unul dintre ei era fachir!

Si stiti unde vreau sa ajung?!!! La felul in care lucreaza subconstientul ..la ceea ce ne ramane „in cap”! Mie mi-a ramas asa: Se poate vs Nu! Responsabil vs Inconstient! Distractie vs Pericol! ..Pompieri vs Calugari!

Dar aici incepe Esecul!!! ..chiar daca am amintit/vorbit de sute de ori despre pericol. barmani sau oaspeti arsi etc.; chiar daca era sa dam si noi foc la un club (noi cei de la Exquisite) Daaa! ..vreti s-o aflati p’asta, nu?!! hai sa deschid o paranteza:

(

k ..sper sa nu ma acuz singur/ ca prostu’ aici ..ma rog, cel putin inconstienta poate functiona si pozitiv! Da! 2007 ..club mare ..cortina plastic ..1500 oameni ..Bucuresti/Romania!

Bogdan (FlairAngel) organiza impreuna cu baietii un eveniment in asociere cu acel club, branduri tari/ mega-invitat din afara tarii, DJ etc. A venit la mine si mi-a povestit; cand a ajuns la show-ul cu foc, pe scena, l-am rugat sa fie atent! Am mers insa cu ei si Costi (Creasta) in seara aceea acolo. Scena avea 8-9 metrii lungime ..in capete se aflau stalpi tehnici /pentru lumini! ..erau imbracati cu un fel de catifea, ceva asa cred. L-am rugat pe Creasta sa stea in capatul celalalt, langa stalp si sa tina aprope un prosop de bar ..ud!

Cand baietii au suflat ..aveau ei ceva cu niste sticle lagate cu guta/ coborate pe schela etc ..cand au suflat cu foc, stalpul din spatele lui Creasta, a luat foc! O flacara mica ..cam pe la 1,60 inaltime fata de scena! Am urlat la el :”ardeeee!!! In spateee!!! ardeeee!!!” ..el se uita la mine si tipa/gesticula ..parea ca nu intelege ce spun; nici nu avea cum in acel vacarm de zgomot/muzica/oameni.

Ati avut vreodata un flashback?!! ..o stare ciudata de slow-motion! ..de timp derulat cu incetinitorul?!! Parca citeam pe buzele lui ..spunea acelasi lucru: „ardeee!!! in spatele tau!!! ardeeee!!!”

M-am intors rapid, am luat carpa uda de jos si am stins stalpul ..simteam ca in cealalta parte a scenei, Creasta face la fel! Doi tipi de langa mine, cu paharele in mana se amuzau: „lasa-l frate sa arda! iese MegaShow!!!” ..totul s-a terminat cu bine atunci! show-ul baietilor (asa cum a aparut prin presa/comunicate/retele socializare), „a fost Incendiar!!!”

)

..da ..chiar daca suntem prezenti in Industrie ..chiar daca putem motiva/educa barmani, chiar daca.. am picat examenul! Nu am stabilit ceva clar/simplu ..aplicabil la capitolul -Safety! Ceva care sa le aduca aminte in fiecare zi de expresia „nu te juca cu focul!”

Revin ..sticker-ul pe care l-am postat, poate fi download-at/ printat. Unii barmani au inceput sa faca asta prin tara. Il distribuie gratis in locatii!!! Multumim!!! Mai printam si noi..

Lăsați un comentariu