Calea Rahovei 147-153, Palatul Bragadiru, Spatiul &, Sector 5, Bucuresti
+40 769 771 991

ANGELS DIE HARD -3- He did it!

Jerry Thomas! El e vinovat!!!

Da, va tot povestesc de el ..il „explic” de aproape 10 ani!!! ..e pe perete la Flair Angel! ..primul barman legendar! Primul care scrie o carte, in State, pentru barmani profesionisti (era prin ’86 ..secolul 19) „How to Mix Drinks or The Bon-Vivant’s Companion”, primul care publica un cocktail numit „Martinez” (mai tarziu Martini),  ..primul barman care prepara un cocktail flambat „Blue Blazer”!

Stia el, sa toarne un whiskey overproof (peste 50 grade GL), preparat cu ceva miere, apa calduta si spices. Turna aceasta licoare, intr-un arc de cerc, din 2 cani metalice! Totul flambat! Este primul show inregistrat in Istoria Moderna a Bartending-ului. ..Președintele Statelor Unite, Abraham Lincoln, l-a invitat la Casa Alba sa vada minunea!!! L-a aplaudat si i-a oferit cadou un CubanCigar!

Este primul barman care face avere ..nu din bartending! ..din Politica!!! Politica facuta in bar; se numea „politics of the crowd” si Jerry Thomas, era „sustinut” de anumite grupari politice, pentru a influenta electoratul. Functiona bine! Barmanii de top din acea perioada, aveau bine puse la punct, „skill-urile” de socializare. Nu se inventase inca Radioul si Televiziunea!!!

..catre sfarsitul vietii, Jerry Thomas -numit „The Professor”, isi pierdea averea la Bursa din New York!!!

Show-urile insa, au ramas! Si focul! In las Vegas ii gasesti pe cei mai buni! Pe unii dintre ei, barmanii de top, i-am adus si noi in tara! Pe 3 Decembrie organizam din nou „Flair Crash”, cel mai longeviv concurs de Flair Bartending din Estul Europei ..editia 14!

Totusi ..ati fost in Londra?!! Ati vazut acolo vre’un barman facand show/flair cu foc?!! (bine ..exceptam evenimentul in care au fost invitati Ionut si Adi! Au inebunit englezii!!) Da ..NU E VOIE! Te aresteaza! Iti interzic sa mai practici meseria! Esti dat afara! ..nu-i cazul la noi! Sau in estul Europei! Nu-i cazul ..avem altele pe cap!

Si ca sa inchei, spun ca nu e doar focul! Este adrenalina ..este ceea ce oamenii cauta atunci cand ies „in oras”! Nu vor doar un bar ..vor spectacol! Vor senzatii tari! Nebunieee!!! Vor bauturi flambate ..sa traga cu paiul pe nas din Flaiming Lamborghini ..vor sa depaseasca limitele ..sa uite ..sa simta! VOR SA TRAIASCA!!!

Si’atunci?!! ..cine-i de vina?!! Hai sa gasim pe cineva! Sa gasim vinovatul ..ca sa putem merge mai departe! Sa dormim linistiti!

E Jerry Thomas, oameni buni! E profesorul!

Lipeste Sticker-ul ..am printat azi mai multe! Mai printam! Lipeste Sticker-ul!!!(il gasesti in prima parte) Si-n cele din urma: SHOW MUST GO ON!!! -fara foc insa ..se poate si asa!

Lăsați un comentariu