Calea Rahovei 147-153, Palatul Bragadiru, Spatiul &, Sector 5, Bucuresti
+40 769 771 991

Bartending in Online

Salutare si bine v-am gasit!

De data aceasta vreau sa deschid cu voi un subiect despe viata online a barmanilor.

Cred ca este a doua oara cand pe facebook apare share-uit (dar si extrem de comentat negativ) un filmulet cu un barman, care nu prea pare sa se priceapa la aceasta meserie, de prin zona Salaj.

Dragilor, daca ar fi sa cautam vinovatul cred ca ar trebui sa ne uitam mai atent la ce share-uim fiecare in mediul online si de aici cred ca ar putea incepe schimbarea. Asa cum spune si MG, aka OBI-WAN, „bartendingul ar trebui facut si in afara barului”. Acum chiar este usor sa facem acest lucru, avand la indemana atatea posibilitati online, insa important ar fi sa il facem cu totii intr-un mod corect.

Acum vreau sa va dau un exemplu simplu, prin care eu cred ca este vina noastra a celor care prin lucruri bune si facute corect nu am ajuns pe ecranul baietilor din Salaj.

Filmuletul cu pricina are aproximativ 4500 de vizualizari pe Youtube, iar in cadrul aceleasi emisiuni apare si un episod foare bun despre Moldovan Ionut – barista si proprietar al cafenelei Interieur din Zalau.  Acum ar trebui sa ne intrebam de ce acest video, destul de interesant zic eu, are doar 650 vizualizari. Oare de ce acest gen de clipuri ok, constructive si pozitive nu sunt promovate si comentate la fel de intens?

Si sa trecem si la lucruri mult mai serioase. Unul dintre cele mai mari proiecte online cu si despre barmani buni, care a strans din episoade si promo-uri aproape 150000 de vizualizari, ne arata ce ne place sa urmarim. Dar daca ne uitam mai atent, episoadele cu cancan au mult mai multe vizualizari decat „Boot Camp”-ul unde barmanii isi arata cu adevarat maestria si ultimele inovatii in domeniu.

„Bartender Romania Boot Camp” – 3300 vizualizari

 

Revenind la prima parte, as dori sa il felicit pe Marian Porumb pentru initiativa si actiunea in desfasurare, el a fost prima persoana care l-a contactat pe Raul si l-a invitat la unul din cursurile sale.

Lăsați un comentariu