Calea Rahovei 147-153, Palatul Bragadiru, Spatiul &, Sector 5, Bucuresti
+40 769 771 991

 SBC2018 – Andra’s Journal 2.0

Day 2 and 3
…s-au scurs atât de repede și s-au întâmplat atât de multe… Ne-am început dimineţile cu briefing-ul făcut de Marius, şi un scurt recital de la SODAA, echipa albă, care au (am) întârziat din prima zi.

Am început să adunăm puncte pe echipe în probele zilnice de flair și free pour check după care am continuat regulamentar dimineața cu cafea Illy. Seminarul de cafea susținut de Adrian Cărădeanu ne-a adus back to basics și am învățat ce înseamnă un espresso corect, dar și tehnici mai neconvenționale precum aero press….bine şi sinceră să fiu, am profitat cu toţii de esspresor la finalul seminarului, pentru a ne bucura de o cafea bună.

 

andreibratucu-8

andreibratucu-13

 

Ne-am dezmorțit toate grupele de mușchi, jucând x și 0 ștafetă pe plajă. Joc la care echipele Verde și Galben s-au descurcat cel mai bine şi au acumulat cele mai multe puncte. Ne-am relaxat și răcorit apoi, loviți de niște valuri….sau pe marginea piscinei (fiecare cu preferințele lui – sare sau clor).

 

andreibratucu-32

 

Suntem oameni activi, așa că nu am lenevit prea mult și am continuat ziua cu seminarul de flair, în care Ionuţ şi Vali ne-au învăţat următoarele mişcări sau secvenţe de flair, din ce în ce mai complexe şi cu un grad de dificultate ceva mai ridicat. Mi-a plăcut cum cei mai experimentaţi, deşi ocupaţi cu mişcări mai grele, prindeau din zbor secvenţele arătate de cei doi instructori de flair şi îi ajutau pe colegii lor mai noi să se pregătească pentru sesiunea de flair check din următoarea zi. Se pare că team work-ul în Summer Bartenders Camp nu se exprimă şi practic doar în echipe, ci ca fiind ceva normal între colegi de breaslă de oriunde. 🙂

 

andreibratucu-62

 

Spre seară, ne-am pornit oștășește (cu muzică și o boxă gigantică) spre peninsula Nessebar. Însetați sau doar curioși, am pornit în cercetare și mulți dintre noi am cumpărat precauți, diverse acareturi pe care să le folosim mai apoi în competiția pe echipe Summer Bartenders Camp. Excursia s-a încheiat, cum altfel dacă nu cu un Heineken rece pe una din terasele peninsulei….în fine, asta dacă nu luăm în calcul party-ul din autocar și berile aferente de la hotel, înainte de culcare.

Ziua de Joi a început cu deja obişnuitul brief la ora 10:30, Marius ne explică ce urmează să se întâmple în programul nostru, după care mergem spre zona de pour&flair check, fiecare căpitan nominalizând atent un membru al echipei pentru a strânge puncte pentru echipă.

A urmat un seminar, ţinut de Marius Gogoaşă, ce şi-a propus să ne introducă în lumea managementului de bar. Pe lângă unii termeni pe care i-am înţeles mai bine, am aflat şi ce greşeli trebuie să evităm, dacă urmărim să devenim manageri buni şi cât de complex este defapt acest job, devenit misiune pentru cei care au suficientă pasiune. S-au pus întrebări, s-a discutat liber şi de ce nu, s-au deschis noi orizonturi pentru barmani care nu ştiau exact în ce direcţie ar putea s-o ia cariera lor în industria ospitalităţii.

andreibratucu-37

 

După ceva timp liber, am asistat la un super show de flair în tandem by Ionuţ Ivanov & Luca Valentin, la care au fost atraşi atât turişti din resort, cât şi membri ai staff-ului din resort, care păreau că în sfârşit înţeleg ce încercăm noi să facem pe iarbă cu acele sticle goale de plastic şi tinuri de metal. Am rămas apoi în zona piscinei pentru câteva meciuri de polo. Cu înotători pricepuţi sau mai puţin înotători de fel, cu toţii ne-am bălăcit bucurându-ne sau nu atunci când mingea lovea plasa porţii. Din piscină în mare….ne-am îndreptat apoi către plajă pentru seminarul Heineken Star Serve, ţinut de Marius şi Adrian.

andreibratucu-56

andreibratucu-81

 

Am înţeles ceva mai clar procesul de fermentare, cum se produce defapt berea şi de câte tipuri este ea. Am învăţat să ne turnăm berea la draft, nu doar de sete, ci în mod corect şi mai mult, de ce este important să respectăm anumiţi paşi, după care am avut ocazia să punem în practică ce am învăţat (şi să golim 2 butoaie de bere, în cel mai corect mod cu putinţă :)) ), alimentând pahare pentru jocul de beer pong. Cei din echipa Exquisite s-au ţinut destul de bine dar au fost scoşi în cele din urmă de la masa de joc de către echipa verde.

 

andreibratucu-94

 

Curăţenia de pe plajă anunţa finalul unei alte zile pline, aşa că am închis muzica, luminile şi ne-am îndreptat către hotel…. Shhhhht nu vă mai zic de restaurantul ăla deschis toată noaptea …. X_X

Lăsați un comentariu