Calea Rahovei 147-153, Palatul Bragadiru, Spatiul &, Sector 5, Bucuresti
+40 769 771 991

TheCup!! DeKuyper Cup!!!

Ia o cupa (sa zicem de la DeKuyper) ..umple-o cu 18 barmani (cam cei mai buni din cati sunt pe la noi ..se vad toti aici www.dekuyper.ro) ..adauga probe (bartending/mixology si battle/ flair) ..du-o pe malul marii (recomand Cafe Del Mare) ..lasa oaspetii sa se stranga in jurul ei (cu sutele) ..porneste lumina/ muzica ..da-i un microfon lui Liviu Fratila si ..START!

Sa vina acum Nicholas Saint JeanDavide Trampe (ambii Global DeKuyper Ambasador) si cei de la Exquisite -bar solutions- (adica eu si Adi) sa-si dea cu parerea!

hmmm! ..cu asa line-up pe mixology nu a fost deloc usor sa stabilim finalistii cat si castigatorii: Claudiu Mnerau si a lasat job-ul din Dubai pentru cateva zile doar ca sa demonstreze ca el este cel mai bun barman! si?!!.. hai sa spun asa: cea mai buna bautura preparata pe care am gustat-o in cei 13 ani de cand organizez astfel de evenimente ..dar a iesit pe ultimul loc in marea finala ? (timpul nu iarta). Haaa! il aud parca pe Adi „asta poate sa mearga singur in concurs si tot pe locul 2 iese!!!” Peste el Vlad Dicu parca a obtinut mai mult decat se astepta, cu o bautura simpla (cum spunea el „pentru fete”) si cu o tehnica nu chiar perfecta. Insa locul 5 in finala nationala si varsta spun multe despre viitorul lui.

k, pe 4 vine Koto (sper ca am scris bine, sau hai cu nume complet -Katalin Bene) care ne-a aratat o rutina „executata” aproape perfect! (am spus executata pentru ca as fi vrut sa ma simt mai mult ca intr un bar decat ca intr un concurs) + inspiratia nu a fost buna pentru pairing ul dintre bautura si acei „home made biscuits” insa parca simt ca urmeaza sa vedem mult mai mult din partea ei. Si daca tot suntem la Cluj (de fapt top 4 barmani DeKuyper vin de acolo!!! repet: top 4 barmani mixology, la concursul national DeKuyper Cup vin din Cluj ..intelegeti?!!  ? parca-l aud pe Nicolas: soo?? ..what!! whaaat!!! what you gonna do’?!! Haaa?!!!) ..spuneam ca daca tot suntem la Cluj,  vorbim de Paul ..Sfarlea Paul!! care cu siguranta a meritat sa urce pe podium! High Five Paul! ..o aparitie surprinzatoare, o bautura fresh bine executata cu  abordare minimalista si entuziasm!! Locul 3 DeKuyper Cup!

buun! si a mai ramas sa stabilim castigatorul dintre doi „grei” ai bartending-ului national; dar aici ne-a ajutat Horea Coloji, care a avut o abordare japoneza (atitudine, gesturi, executie, ingrediente ..katana) cu o bautura pe masura, incredibil de bine balansata in gust/ mouth feel si cu siguranta inedita ..spuneam Horea, cel care nu si-a verificat inainte lama sabiei pe o sticla de cava wine; in codul Bushido se termina rau ..si parca noi cei din juriu l-am asistat in harakiri.

Iar Marian Porumb a facut ceea ce in general a facut in toate probele de mix DeKuyper Cup 2014! S-a impus!!! Si i s-a indeplinit visul: el este barman!!! cel mai bun!!!

Felicitari boyz&girls!!! ..dar fara intentia de a va diminua oarecum meritele, trebuie sa va spun ca inca ma gandesc la bautura lui Claudiu ?

La Flair???!!! a fost bataie!!! asa am simtit in prima seara ..in finala insa, careul de asi si-a ocupat locul, golind cutia de premii (cash/ euro) ? ..se vede ceva in urma lor?? Da!!! ..cel putin un nume- Alexandru Avarvarei!!!

Asiil?? in ordine inversa: Dinu Razvan/ Liviu Croitoru si Luca vs Ivanov ..s-a impus Vali!; insa nu usor, pentru ca la atatea dropuri Ionut devine o amenintare reala (insa si el stie sa scape .. si ne-a aratat cum); dar hey!!! totul a fost senzational!!!..barmanii de flair au fost cei care au ridicat publicul in picioare!!! Ca intotdeauna!

Ca s-o scurtez, pe langa euforie, eu am simtit evenimentul asa: baruri, materiale si set-up/ rap-up meeting pe seara/ test lumini/ cabluri ..multe cabluri/ unde vine scena? / au ajuns?/ l-ati vazut pe Alin?? / vreau sa te intreb ceva Marius  ..aaa, sa nu uit!! / ingredientele sunt ok?/ fise jurizare/ nu e bun set-up ul/ avem tricouri? / mai multa lumina pe scena/ lime si ananas/ ia camera de aici/ cum facem cu protocolul?!!/ what’s up!!! (NSJ)/ 700 -3 o’clock (David) /cine intarzie? ..Dinu?!!!/ fuuuuck!!! / e gata bufet-ul/ unde e Aliiiin??!!!/ breefing pe plaja/ hai Liviu!! sa-i dam bice!!!/ te cauta Bogdan!!!/ salut Marius!! cum merge? /pixuri / el e Cosmic! / va luam un interviu? / nu imi gasesc sticlele/ pot sa fac reductia pe scena? sau o aduc gata facuta?!!!/ Marius, terminati pana’n unspe’?!!/ auzi? ..ai timp acum sa vorbim?/ aaaaaaaaaaaaaa!!!! / Claudiu!! verificati time’rul!!!/ „Buna seara ..bine ati venit la DeKuyper Cup!!! 2014!!!..”

Related Posts

Lăsați un comentariu