Calea Rahovei 147-153, Palatul Bragadiru, Spatiul &, Sector 5, Bucuresti
+40 769 771 991

La un pahar in bar

Nu de multe ori ai ocazia sa intalnesti oameni speciali, dar cand ai ocazia asculta-i pe cei de langa tine;  plictisiti sau in starea lui Bahus poate vei descoperi oameni senzationali, oameni frumosi, oameni speciali pe care probabil ii vei intalni o data in viata dar totusi nu ii vei uita ! Oameni atunci cand ies in baruri, in special cei care stau la bar cauta mai mult decat bauturi !

Plecat pe drumul cafelei am ajuns in Sibiu ; dupa 2 zile de training hotarasc sa ma relaxez putin ? adica sa dau o tura prin baruri cu tinta principala Bohemian Flow in piata mica, cu ocazia asta sa vizitez unul din prieteni locali ? Mihai.

Ajuns in bar cu Mihai ne azezam la un pahar si o discutie linistita cu povesti de viata; dupa putin timp intra in bar doi oameni;  desi trecuti de 50 si de ani plini de viata si cu chef de vorba de in prima faza am zis gata cu relaxarea mea voi pleca de aici cu dereri de cap  :))) !

Defectul profesional de barman” ma face sa intru in vorba si sa ii ascult, apoi usor usor aveau sa devina doua persoane foarte interesante unul era probabil cel mai bun medic stomatolog din tara dl Dan Huditan unchiul lui Mihai, iar celalalt Valentin Leahu, caruia „ii place bautura povestita” ? prima replica a acestuia catre mine a fost:

„Bautura, tata-i meserie grea,

Nu oricine-n lume stie sa si bea;

Treaba presupune gratie, masura,

Cum sa iei paharul, cum sa-l duci la gura,

Ce unghi face mana, ce arc a descris,

Bautura, tata-i, treaba cu dichis.”

Si dupa cateva pahare am aflat despre cartea scrisa de domnul Valentin la varsta de 50 ani , cu care a castigat premiul de debut al scriitorului . Cartea este legata de viaţa publică a unora din cei mai mari actori, cântăreţi şi instrumentişti, plasticieni, ziarişti şi iniţiatori de publicaţii periodice, poeţi, scriitori şi critici literari, figuri celebre în lumea de noapte a crâşmelor, cu proprietari sau şefi de localuri vestite în epocă, cu nelipsita „recuzită” de rigoare: şoferi, cucoane, copii şi gură-cască, portari şi oameni de serviciu îndatori­tori, cu toţii dând aură de legen­dă unei vieţi de boemă în Micul Paris Recent, cu dichisuri balcanice şi nelipsit ştaif boieresc -, cartea poartă şi un subtitlu explicativ: Note din boema bucureşteană. Interesant zic eu ? ! Am comandat cartea !!!

„Oamenii care ies in baruri nu o fac pentru bauturi, cauta altceva  …acum studiem acel  altceva!” – Marius Gogoasa

„Oamenii care stau pe bar in general sunt singuri, ei nu vin in bar doar pentru bauturi vor sa vorbeasca cu cineva , sa fie ascultati  !” – Gary Regan

” Apusul Vinului in Calimara” – Valentin Leahu ( de citit )

Related Posts

Lăsați un comentariu