Calea Rahovei 147-153, Palatul Bragadiru, Spatiul &, Sector 5, Bucuresti
+40 769 771 991

Nu va merge blogu’?

..pai daca dai click si-ti apare „failed to open the page”, probabil asa este „nu ne merge blogul”. Sa stiti ca de foarte multe ori aflam inaintea altora daca ceva nu merge in aceasta agentie ?

OK ..rugamintea este sa aveti putina rabdare (o sa aflati pana la finalul postarii care-i treaba cu Indianu’) doar sa explic 2-3 lucruri pentru cei care nu ma cunosc pe mine si colegii mei:

..acum ceva mai bine de 7 ani, am initiat un proiect numit „Exquisite -bar solutions-” sub forma unei agentii de barmani profesionisti. De ce? ..pentru ca deja aveam experienta de peste 6 ani in spatele barului, studiasem bartending-ul cu Philliph Duff in Amsterdam, vizitasem Roadhouse/ Londra, ma aflam la a treia editie de Flair Crash, aprofundasem totul foarte bine si organizam sesiuni de pregatire pentru barmani la JW Marriott, insa simteam ca in industria noastra lucrurile sunt cu totul pe cealalta parte a drumulul; barmanii erau preocupati in mare parte de shot-uri flambate/ ceva sticle in aer si ..profit!!! daca deschideam o discutie despre spirits/ clasici/ martini sau daca aratam un fine strain la shake, eram privit ca un ciudat! ..”ce dobitoc!!! cine bea asa ceva!!! ar trebui sa stie sa faca macar un Flaming Lamborghini”

Atunci am inteles un lucru foarte important, o chestie care pentru mine a devenit un principiu important: „creeaza-ti lumea din care vrei sa faci parte ..nu trai in lumea altora, daca nu-ti place” ..simplu, ambitios, functional daca aplici in ceea ce faci trei lucruri de care vorbesc mereu in training „pasiune/ munca/ disciplina”.

Si din cateva miscari, alaturi de Costin Bucur si Junior (care a ramas in Industrie dar a ales sa mearga intr-o alta directie), am strans in jurul nostru o echipa de top: Adrian Caradeanu, Ionut Ivanov, Bogdan Costiniu si putin mai tarziu (acum 3 ani) Valentin Luca. Unde ne-am pregatit? ..seminarii bar Londra/ Berlin/ Roterdam/ Amsterdam; vizite la distilerii in Suedia/ Spania/ Belgia/ Olanda/ Scotia sau Cuba; specializare barista Universita del Cafe Trieste/Italia etc. Ce am facut? ..multe, foarte multe lucruri bune despre care nu are rost sa vorbesc aici ..se vorbeste destul in piata! ?Doar punctez din memorie:

Training-uri:

-in fiecare an am organizat turnee nationale de pregatire complexe; Campari Tripple Challange -2005, finalizat cu un concurs mixology/flair; Illy Barista Training level 1&2 (de anul acesta 6 sesiuni organizate in fiecare luna); Whisk(e)y MentoringCrafting the best Rum; Scandinavian Vodka Training; Master Bartenders Workshop cu Skyy/Jim Beam/Sauza/Campari; DeKuyper Bar Workshop; 5- Turneu in Bar; Heineken Bar&Pubs Tour

-am dezvoltat/imbunatatit anual programe de pregatire intensiva pentru barmanii care vor sa practice aceasta meserie ca profesionisti, in cele 3 mari ramuri ale bartending-ului: Complete Bar Training (bartending complet nivel international) Professional Performance Flair Training (barmani show/ flair nivel competitional) si Barista 50.30.2.1 Pro Training (barmani profesionisti preparatori cafea); programe rulate anual in cele mai importante orase din Romania si chiar in Europa (Vali a predat flair la Roma si Paris); la Complete Bar Training am avut participanti si din Europa.

Cosultanta:

-de la felul in care trebuie organizat un eveniment, la modul in care trebuie sa functioneze o echipa de bar cu sistem de lucru si standarde implementate am fost felicitati de foarte multi clienti cu care am lucrat ..pare chiar lipsa de modestie, dar nu am primit nici un „complain” ..am/i-am invatat sa utileze bine/profitabil/eficient un bar, am dezvoltat propria noastra linie de lucru de bar din inox calitate superioara (proiect prezentat si in revista de specialitate din Germania -BarSupply Magazine si realizat impreuna cu inginerii unei fabrici de inox foarte cunoscuta pe plan European)

Trusa Barmanului

-am adus in tara cele mai importante (si de calitate) instrumente care trebuie sa existe in trusa unui barman profesionist; am dezvoltat un magazin on-line ..i-am convins ca trebuie sa-si achizitioneze propriile instrumente (si nu doar ca sa vindem ? ..cat sa-i facem sa inteleaga ca nu pot merge la interviu/eveniment/job cu mainile in buzunar si cu intrebarea „de ce nu ne ia nimeni in serios”)

Concursuri

Champions Flair Crash -cel mai vechi si apreciat Concurs International Flair din Europa (exceptand Roadhouse World Flair -Londra) ..anul trecut am pus in scena pentru JW Marriott cea de-a 10 cea editie ..(atentie, se reia anul acesta in Decembrie ..revenim)

Campari Tripple Challange -cu participarea barmanilor calificati in urma turneului national pe doua categorii /incepatori & pro

BMC -liga nationala a barmanilor profesionisti din 2006 pana in 2010 -organizata impreuna cu revista de specialitate Food&Bar Magazine

DeKuyper Cup 2008/2011 ..urmeaza o editie fantastica in 2012 (luna Noiembrie)

Unicum Team Challange 2011 ..un concurs unic cu probe tandem barmani/ospatari

..si multe altele; EX: anul acesta organizam 6 concursuri cu probe diferite mixology/flair

Evenimente private -aici nici nu mai stiu exact in cate/ce fel/cat de faimoase sau mari au fost evenimentele in care am asigurat set-up/ concept bauturi/ ingrediente/ echipe barmani profesionisti/ show-uri etc. dar stiu sigur ca am fost in toate palatele/castelele/ 5 * hotels si alte loactii unice din tara, cu Pamela Anderson sau Kevin Costner pana la Andra/ Maruta.. sau cine mai stie cate/ce alte vedete/personalitati

? hmmm ..zambesc insa de fiecare data cand in urma unei prezentari cineva ma intreaba „da tu in ce bar lucrezi?” ..zambesc pentru ca am atatea lucrui de administrat incat nici nu stiu daca mai vreau sa fac asta; dar hey!!! asta-i lumea in care traiesc ..si am si raspuns de un an la aceasta intrebare: „lucrez la Flair Angel!!!”; acolo unde controlul turnarii/tema zilei/ dezvoltarea simturilor (mirosul) sunt cateva din lucurile care nu se negociaza atunci cand te pregatesti de lucru; acolo unde orgoliul si problemele personale sunt lasate la usa; acolo unde principiile ospitalitatii sunt reflexe si nu obligatii; acolo unde cele 5 elemente esentiale si cele doua personaje (barman/bar) sunt perfectionate constant; acolo unde „spirit/sugar/water/bitter” inseamna exact asa cum a fost explicat in 1806; acolo unde Jerry Thomas sta cu ochii pe noi; acolo unde Flair Angel (Bogdan Costiniu) este inca parte din echipa ..la Flair Angel ..acolo lucrez!!!…si da, sunt una din maimute!!! ..care vreti voi! ?

OK ..m-am indepartat de subiect ca sa explic cateva lucruri celor care nu au auzit de noi, sau nu stiu exact ce/cine suntem.

Sunt insa unele lucruri pe care (sper sa fie mereu asa) le facem din pasiune fara compromisuri si unul din aceste lucruri este blogul pe care scriem de aproape un an ..iata ca, cu ceva vreme in urma Ionut imi spune ca am primit notificare Google si trebuie sa reactivam contul/ forwardez la Creasta cu rugamintea „te rog plateste” ..el plateste, si.. dupa o saptamana primim notificare ca un Indian (din India) ne-a cumparat domeniul blog-ului!!? Poftim?!! Cum!?? ..ma rog; Creasta verifica; intelegem; a platit de pe alt card (asa-i cand ai conturi in monede diferite) si.. Indianu’ s-a gandit ca face afacerea anului (am uitat sa precizez ca aveam aproape 30.000 vizualizari din Romania/ si ceva din Europa, USA si Asia in primul an de functionare), cumparand un blog pe care se gandea probabil ca o sa-i oferim o gramada de bani ca sa-l recuperam; sau cine stie ce planuri are omu’? ..aveti idee?

Mesaj pentru Indianu’ (din India):

Man ..am activat alt domeniu blogexquisite.net ..vom scrie aici; daca-l cumperi si p’asta, activam alt domeniu si scriem acolo ..scriem si pe asfaltul din fata barului Flair Angel daca trebuie ..oriune, mai putin pe blogul pe care l-ai cumparat!!! acolo o sa scrii tu!! Succes!!! pe noi nu ne intereseaza!!

Related Posts

Lăsați un comentariu