Calea Rahovei 147-153, Palatul Bragadiru, Spatiul &, Sector 5, Bucuresti
+40 769 771 991

1,2 ..7 ..10!!!

Se spune ca 10 este numarul perfect! Posibil! Insa pentru noi, anul acesta, 10 are o alta semnificatie ..un deceniu de pasiune!

Da, am implinit 10 ani de Exquisite -bar solutions-!!! Champaaaaagne si trompeteeee!!! Vrem 100!!

Si cate sunt de spus ..cate intamplari, cate lucruri frumoase ..cate cate sacrificii!! ..cate pierderi!! ..sau cat de mult am crescut!! Ceva imi spune insa, ca voi vreti sa stiti cum eram noi la inceput ..am dreptate?!!Daca va arat poze va umflati de ras ..daca vedeti primul film de prezentare al agentiei exista riscul sa ne dati unfriend pe FB ..sau daca va spun ce probleme/preocupari aveam noi atunci ..ras cu lacrimi!!!

Hai sa va spun una: prin 2005, cand lucram la model/design logo, ne doream sa devina cunoscut ..faimos ..si odata cu el (brand-ul) si noi ..eram ca niste copii (bine cred ca inca suntem) care aveau o noua jucarie cu care sa se dea mari in cartier. Si speram atunci sa devina un brand de bartending cunoscut in toata tara ..chiar si la Suceava (hei, e cineva acolo??)

Astazi, logo EBS este cunoscut pe toate continentele si uneori avem chiar probleme de copyright ..bine nu multe ..cateva din China ..un spaniol si-a inregistrat un logo asemanator cu al nostru (de fapt copy-paste ca si font/model) dar a schimbat putin numele, un Indian ne-a “furat” domeniul blogului (dupa care a incercat sa ni-l vanda ..fara succes!) ..multi barmani si-l printeaza pe haine si spun ca fac parte din agentie ..ma rog! nu pot decat sa zambesc. Si fac asta pentru ca astazi stiu ca un logo nu inseamna (sau cel putin asa ar trebui sa stea lucrurile) nimic!

Insa, chiar daca am evoluat si ne-am schimbat ca echipa, chiar daca am acumulat multa exerienta din zeci de concursuri nationale sau internationale organizate, din participari in finale mondiale de bartending sau trofee castigate, din sute de sesiuni de training sustinute pentru mii de participanti, din foarte multe contracte si proiecte de consultanta/ pregatire echipe, din tabere de bartending sustinute sau chiar din aparitii presa/TV ..un lucru a ramas la fel ca in prima zi: PASIUNEA! Nu putem si nu ne vedem facand altceva decat: BARTENDING! Astazi insa, pasiunea este sustinuta cu foarte multa MUNCA si DISCIPLINA!!! Asta inseamna Exquisite -bar solutions- !!

Si pentru ca inca multi striga: vreau si eu!!! ..spun asa: Vrei sa te bagi?!!! Faci fata?!! ..incearca si dupa aceea nu vei mai avea nevoie de acest logo sau de aceasta agentie!! Da, stiu ca suntem cunoscuti, apreciati, aplaudati sau chiar invidiati ..stiu ca am schimbat multe in industrie (n-am sa vorbesc despre asta) si stiu ca uneori munca noastra a insemnat succesul altora!! Stiu! Dar vreau sa stiti ca nu am fost singurii! Am cunoscut generatii de barmani foarte buni, multi dintre ei lucreaza in afara tarii ..si o fac remarcabil! Am cunoscut manageri care s-au intors in tara cu multa experienta internationala, stiu multi barmani de top care au devenit manageri de bar in Romania si au schimbat total conceptul de SEF/PATRON. Respect!!! Ma inclin ca Andi!

Insa, in primul rand, vreau sa le multumesc Barmanilor care au ales sa ramana in Romania pentru a schimba ceva! Pentru a-i face chiar pe barmanii din Regatul Unit sa caute un job aici (si sunt exemple) ..pentru a arata ca “se poate”!!! Ei sunt primii barmani pensionati in viitor din aceasta meserie (post decembrista) ..ei sunt ca noi! ..si noi am spus un singur lucru in Romania, pe intelesul celor din Londra: WE LOVE BARTENDING!!!

Asa ca, am stat cu baietii acum ceva vreme si ne-am gandit sa facem o lista, cu ei! ..cei ca noi!! Dar pentru ca ne-am dat seama ca putem umple un caiet, am redus totul la un numar de ..10!! Barman de 10 (in ordine alfabetica) toti din tara, toti in tara, toti activi in bar:

1.

2.Aida Ashor -castigator World Class Romania, primul barman care ne-a reprezentat intr-o finala modiala World Class (si a facut-o remarcabil)

3.Claudiu Campo -campion mondial Tandem Flair ..finalist Romanii au Talent ..cel mai carismatic barman!

4.Costin Gache -un barman legendar! Campion National, finalist mondial! A infiintat impreuna cu Costin Tarsoaga agentia Limes, owner Interbelic!

5.Daniel Rotea -campion national bartending, participari concursuri internationale, aparitii TV, a pregatit echipe si a sustinut training-uri pentru barmanii din Constanta

6.Marian Porumb -castigator concurs national mixology, parte din ceea ce este astazi Clujul pe scena bartendingului international

7.Mihai Pamfil -un barman cu experienta unei intregi generatii, un barman care ne spune: nu se poate fara cafea!

8.Paul Sfarlea -la fel ca si Aida Ashor face parte din noul val, castigator Monin Romania, finalist mondial

9.Razvan Dinu -campion mondial Tandem Flair ..finalist Romanii au Talent ..nu este “cel mai carismatic barman!”, dar este singurul care poate face un backflip in concurs.

10.Sergiu Biris -cea mai constanta prezenta in bartending-ul competitional, mereu in centrul barmanilor Clujeni, trainer &host Si pentru ca ne plac suvenirurile ..avem ceva pentru voi 10 ..o bratara editie limitata .. cu logo X si Barman de 10 ?

Da stiu, am lasat un spatiu liber! Acolo.. trebuie trecut un singur nume: Bogdan Costiniu!!!! Barman de 10!!! Insa, fara regrete! In viata trebuie sa ne bucuram si sa petrecem!!! PE 7 MAI LA FLAIR ANGEL!!!

Related Posts

Lăsați un comentariu